VIDEO: Caravana Integrității la Slobozia


Un eveniment dedicat promovării eticii şi integrităţii ca element cheie al succesului în dezvoltarea mediului de afaceri și societătii. Așa se poate descrie Summitul de Integritate pentru Prosperitate, organizat în reședința de județ de Rotary Club Slobozia împreuna cu Transparency Internațional România și Griffiths School of Management. Integritatea în mediul public şi privat constituie o preocupare a societăţii româneşti în raport cu modul în care este percepută activitatea funcţionarilor publici, dar şi a entităţilor din mediul privat. Prin Caravana Integrităţii, organizatorii au militat pentru un mediu de afaceri transparent, demn şi integru care să contribuie decisiv la dezvoltarea economică a ţării şi la bunăstarea comunităţilor locale pentru o Românie onestă, fără corupţie.
România ocupă locul 57 într-un clasament privind corupţia. Statisticile arată că cifra care este plătită anual ca mită pe globul pământesc este de 1000 de miliarde de lei. Aceste sume sunt suportate din păcate de clasele de mijloc. Tema integrității a fost abordată de speakerii prezenți la Slobozia din punct de vedere istoric sau prin raportare la modul în care integritatea se reflectă în nivelul de trai.
La Summitul de Integritate pentru Prosperitate a participat și directorul executiv al Transparency International România, Victor Alistar care a discutat despre schimbarea mentalităţilor învechite, despre nevoie de implicare în lupta împotriva corupției.
S-a discutat despre etica la locul de muncă, despre problemele din sistemul de sănătate cauzate de lipsa integrităţii.
Și tinerii, dar și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Ialomița au reflectat asupra integrității în mediul școlar. Educaţia conferă încredere societăţii în ansamblu atunci când fiecare dintre noi suntem integrii.
Dezbaterea asupra integrității în spațiul public și privat constituie un etalon de evaluare în a modului în care este percepută activitatea funcţionarilor publici, dar şi a celor care activează în mediul privat, în asigurarea unui climat de stabilitate și prosperitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.