VIDEO: Promenada inimilor, demers al Rotary Club Slobozia pentru o viață sănătoasă


Promeneda inimilor, acțiune pentru o viață sănătoasă! La inițiativa Rotary Club Slobozia, a fost realizat cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii un demers menit să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a populaţiei asupra factorilor de risc ce duc la apariţia bolilor cardiovasculare şi să determine treptat o schimbare în atitudinea oamenilor faţă de problema adoptării unui stil de viaţă sănătos. Membrii Rotary Club Slobozia i-au invitat pe slobozeni la o plimbare pe un traseu prestabilit, încurajând persoane de toate vârstele să facă mișcare. Cei care au răspuns pozitiv invitației au primit taloane de participare, pentru a fi introduse în urnă, la final fiind răsplătiți de rotarieni cu premii inedite.
A cincea ediție a Promenadei inimilor s-a bucurat de o participare numeroasă din partea locuitorilor orașului de toate vârstele. Aceștia s-au bucurat de câteva ore petrecute în natură și au investit în propria sănătate, alegând să facă mișcare în aer liber.
Evenimentul a fost pe placul tuturor cu atât mai mult cu cât, organizatorii au pregătit și alte surprize. Au fost organizate momente artistice de la dansuri sportive până la demonstrații de parkour.
Cei care au făcut mișcare au fost recompensați cu premii care au constat în tensiometre, rucsacuri, iar marele premiu: o bicicletă.
Ziua Mondială a Inimii a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, cu scopul de a informa populaţia din întreaga lume cu privire la principala cauză de deces, şi anume: bolile cardiovasculare. La nivel mondial, anual se înregistrează 17,3 milioane de decese, iar acest număr este în continuă creştere. Ca atare, demersul Rotary Club Slobozia este unul preventiv și dedicat întregii comunități.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.