Consiliul Județean Ialomița sprijină învățământul de performanță: cresc premiile acordate olimpicilor, iar numărul acestora se triplează


Consiliul Județean Ialomița sprijină învățământul de performanță! Pe ordinea de zi a ședinței din luna mai, conducerea Consiliului Județean propune aprobarea acțiunii prin care se acordă premii de excelență pentru olimpicii ialomițeni din învățământul preuniversitar de stat, pentru anul școlar 2016-2017. Proiectul a fost inițiat anul trecut, iar sumele acordate elevilor merituoși vor crește de la 270 de lei la 500 de lei. Numărul elevilor și profesorilor îndrumători premiați se triplează și se acordă suplimentar și suma de 100 de lei membrilor echipajelor participante la competiții colective.
Consiliul Județean Ialomița propune înființarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, un organism menit să finanțeze localitățile care doresc să inițieze proiecte de dezvoltare și nu se regăsesc în finanțările naționale și europene.
În cadrul conferinței de presă premergătoare ședinței ordinare, conducerea Consiliului Județean Ialomița a prezentat și alte proiecte propuse spre aprobare. Majorarea bugetului propriu al județului cu suma de 396.000 de lei pentru cheltuieli de dezvoltarea sau rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Județean de Urgență Slobozia se numără printre aceste proiecte.
Ședința Consiliului Județean Ialomița va avea loc pe data de 18 mai, ora 14:00 în sala de şedinţe a Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea” Ialomiţa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.