VIDEO: Rotary Club Slobozia premiază inteligența!


Capacitatea tinerilor de a identifica dileme morale, de a le configura o structură și de a le converti în situații care să genereze rezolvări imediate … este provocarea pe care au lansat-o membrii Clubului Rotary Slobozia elevilor de liceu prin participarea la un concurs de eseuri. Denumit ”Testul celor patru întrebări”, concursul inițiat de Rotary Club Brăila în urmă cu cinci ani, a fost susținut anul acesta și la Slobozia. Reprezentanții Rotary Club Slobozia și-au dorit să îi implice pe elevi într-un alt mediu de competiție, cel prin larga deschidere spre problematica realității în care trăim. Iar cei 15 participanți care au dat curs acestei competiții au fost premiați pentru munca şi imaginaţia lor. Primii trei elevi clasați la faza locală a concursului au obținut la faza națională de la Brăila un premiu trei și o mențiune.
”Moartea ne obligă să fim virtuoși?”, ”Reflectă rezultatele școlare competențele elevilor?”, ”Este știința o amenințare pentru umanitate?” au fost câteva dintre dilemele morale supuse ”Testului celor patru întrebări”. Tinerii au dat dovadă că sunt foarte creativi, dar și că stăpânesc foarte bine arta oratorică.
Acestei competiții i s-a alăturat cu entuziasm și Inspectoratul Școlar Județean Ialomița. Profesorii salută astfel de inițiative și le-au mulțumit organizatorilor pentru implicarea și susținerea ideilor inovatoarea a elevilor.
Rotary este o organizație la nivel mondial a oamenilor de afaceri și a reprezentanților diferitelor profesii care asigură servicii umanitare și care promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate.
Organizatorii concursului ”Testul celor patru întrebări” și-au propus transformarea competiției în olimpiadă. Membrii Rotary Club Slobozia pregătesc o serie de alte acţiuni şi proiecte pentru dezvoltarea și sprijinirea comunității locale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.