VIDEO: Veteranii de război, omagiați de Consiliul Județean Ialomița


Au luptat pentru patrie, s-au sacrificat, au îndurat represiuni, și-au văzut camarazii murind, iar astăzi își spun povestea. Veteranii de război care mai sunt în viață au fost vizitați de președintele Consiliului Județean Ialomița pentru a le înmâna un cadou simbolic constând într-o sumă de bani în valoare de 1000 de lei și o diplomă de onoare. În municipiul Fetești, șase veterani de război cu vârste cuprinse între 95 și 105 ani au primit vizita autorităților care le poartă un respect incomensurabil pentru lupta lor de pe front. Eroii de azi au povestit experiențele prin care au trecut. Cele mai grele momente i-au făcut și acum să le tremure vocea și să le lăcrimeze ochii.
Andrei Parnavel are respectabila vârstă de 105 ani. A fost repartizat la regimentul de transmisiuni. Anii grei de suferințe, de victime, de imense distrugeri materiale sunt mai vii ca oricând în memoria veteranului de război.
Consiliul Județean Ialomița a luat decizia în acest an de a premia cei 78 de veterani de război în viață din județ. În anul Centenarului, se cuvine cinstirea și recunoștința pentru meritele acestora.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.