Sărbătoarea pompierilor ialomiţeni

Sunt oameni obişnuiţi în timpul liber şi adevăraţi eroi în misiuni. Când îmbracă uniforma şi intră în post, la orice apel prin 112 sunt dispuşi să rişte totul, chiar şi propria viaţă. Pentru că menirea şi crezul lor sunt salvarea bunurilor şi a oamenilor. Pompierii sunt mereu la datorie. Pentru a marca devotamentul şi dăruirea salvatorilor, pe 13 septembrie a fost marcată Ziua Pompierilor din România. Lucrătorii din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa au aniversat această zi prin prezentarea tehnicii din dotare şi deschiderea porţilor subunităţilor pentru vizitatori.

167 de ani de istorie

În data de 13 septembrie, s-au împlinit 167 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, când Compania de pompieri Bucureşti, din care făceau parte 165 de ostași, sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, a învins oastea turcească ce venise să înăbuşe mişcarea revoluţionară. Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Barbu Catargiu” al județului Ialomița a desfăşurat cu prilejul acestei zile multiple activităţi. Acestea au avut scopul de a perpetua amintirea eroismului dovedit pe câmpul de luptă de către înaintași, dar şi de a reaminti opiniei publice câteva din principalele fapte ale salvatorilor.

Pompierii alături de oameni

Pompierii şi-au aniversat ziua în rândul cetăţenilor cărora le salvează bunurile, casele şi chiar viaţa. Autospecialele și echipamentele destinate intervenției din dotarea ISU Ialomița au fost expuse în zona parcului de la Catedrala Episcopală din Slobozia. Porțile celor patru subunități de intervenție au fost deschise publicului larg pentru ca cetăţenii să afle mai multe despre meseria de pompier. Cei mai încântaţi de prezenţa pompierilor militari în parc au fost copiii care s-au bucurat de întreaga atenţie a salvatorilor. Pompierii de la descarcerare au făcut chiar o demonstraţie în care au arătat cum taie o bucată de metal.
De ziua lor, le spunem La mulți ani! Profesionişti desăvârşiţi, neînfricaţi în lupta cu focul, cu apele, pompierii se bucură de încrederea şi consideraţia noastră.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.