Posturi ocupate în învăţământ

00082-posturi-invatamant-1Profesorii care nu au reuşit să promoveze examenul de titularizare au mai avut o şansă: concursul de suplinire! 120 de candidaţi s-au înscris pentru a participa la cele două probe ale concursului, cei mai mulţi necalificaţi. Din 64 de necalificaţi, 53 de candidaţi au obţinut note peste cinci. Majoritatea posturilor didactice au fost ocupate de personal didactic calificat.

Mai mulţi necalificaţi prezenţi la concursul de suplinire

Concursul de suplinire a fost organizat în perioada 3-4 septembrie. La acesta s-au înscris 120 de candidaţi, 50 calificaţi şi 70 necalificaţi. La proba practică şi cea scrisă a examenului de suplinire au participat 64 de candidaţi necalificaţi şi 47 de candidaţi calificaţi. “Spre deosebire de examenul de titularizare, subiectele nu au mai venit de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, ci au fost realizate de o comisie a Inspectoratului Judeţean Şcolar Ialomiţa”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Ialomiţa, prof. Cătălin Grigore.
În urma concursului, peste 50 dintre candidaţii necalificaţi au obţinut note peste cinci, iar 11 dintre aceştia calificative sub 5. Profesorii au dat concurs pentru fracţiuni sau posturi întregi, în cazul acestora din urmă, pentru disciplinele educaţie fizică şi sport, învăţători şi educatori.

Posturi didactice ocupate

Majoritatea normelor didactice libere au fost acoperite cu personal didactic calificat. Situaţia centralizatoare la nivel de judeţ indică un numar total de 2620 de cadre didactice, din care titulari cu normă de bază asigurată sunt 1997. Suplinitorii calificaţi în norma de bază, angajaţi în urma concursului, sunt în număr de 290. Există şi 46 de suplinitori calificaţi fără normă întreagă. “Tot timpul aducem în faţă calificaţii, necalificaţii rămânând ca şi ultimă soluţie”, a declarat prof. Adina Lambru, inspector şcolar Managementul Resurselor Umane IŞJ Ialomiţa.
Deşi au îndeplinit condiţiile legale de pensionare, 123 de profesori ialomiţeni îşi continuă activitatea la catedră.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.