VIDEO: Ziua câmpului la Fetești – producții record la SC AGRICHIM SRL


Produse de ultimă oră pentru agricultura românească și realizări științifice de excepție în domeniul pesticidelor și semințelor … Toate acestea au fost prezentate în cadrul celei de-a zecea ediții a “Zilei câmpului” la Fetești. Manifestarea care a reunit producatori agricoli, membrii în cooperative agricole și specialiști a fost găzduită de inginerul agronom Viorel Nica, manager al SC AGRICHIM SRL Fetești și președinte al Ligii Utilizatorilor de Apă în Irigații din România. Invitații au asistat la prezentarea ofertelor mai multor firme din domeniu și au primit informații detaliate despre comportamentul hibrizilor în cultură, rezistența lor la condițiile climatice, producții, boli și dăunători specifici. Simpozionul a adus în atenția fermierilor noutăți în ceea ce privește schemele moderne de fertilizare, folosirea pesticidelor în culturi și tehnologia de producere a semințelor certificate. Producători renumiți de utilaje agricole și-au prezentat, de asemenea ofertele, produsele recomandându-se prin caracteristicile de excepție: costuri minime de operare și întreținere, capacitate maximă, fiabilitate și flexibilitate, productivitate record.
Participanții s-au deplasat ulterior în câmp pentru a vizita loturile demonstrative de orz, grâu, rapiță, porumb și floarea-soarelui, înființate de firma Agrichim din Fetești. Inginerul agronom, Viorel Nica, le-a explicat fermierilor avantajele şi dezavantajele soiurilor din lotul experimental. Producțiile agricole bogate depind de cantități însemnate de precipitații. În aceste condiții, irigarea culturilor de pe suprafețele lucrate de inginerul Nica, s-a dovedit a fi vitală pentru combaterea secetei și obținerea de recolte însemnate. Și cum apa înseamnă viață, sistemele de irigat reprezintă o resursă extrem de importantă pentru evitarea pierderilor.
Pentru cultura de rapiță, în exploatația societății Agrichim Fetești s-a schimbat tehnologia de semănat, astfel că în acest an agricol sunt șanse ca producția să depășească 5000 de kg la hectar.
Evenimentul a continuat cu o serie de prezentări despre hibrizii și tehnologiile de protecție a plantelor, ce vor asigura în viitor o creștere a productivității culturilor de câmp, dar și o adaptare corespunzătoare la solurile și condițiile climatice specifice zonei Bărăganului.
Prin această manifestare s-a demonstrat încă o dată că, acolo unde se folosesc produse de calitate și se respectă verigile tehnologice în totalitate, se obțin și producții pe măsură.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.