VIDEO: PSD Ialomița caută soluții pentru problemele fermierilor


Dezvoltarea durabilă înseamnă viziune, strategii viabile și proiecte realizabile. În cadrul întâlnirilor organizate de Partidul Social Democrat Ialomița cu reprezentanți ai societății civile pentru elaborarea programului de dezvoltare județeană pentru următorii 10 ani, se încearcă abordarea unor probleme sensibile din sfera admnistrației locale, sănătății, educației, agriculturii, economiei, cu scopul adoptării celor mai bune măsuri pentru relansarea sau îmbunătățirea acestor domenii de activitate. Grupul de lucru este coordonat de primarul orașului Amara, Victor Moraru.
Tema întâlnirii de luni, 15 februarie, a fost dezvoltarea sectorului agricol și zootehnic. În contextul în care efectivul de animale de la nivelul județului scade considerabil, crescătorii de animale trebuie sprijiniți prin politici care să stimuleze competitivitatea produselor, extinderea fermelor de mici dimensiuni și acordarea unor resurse financiare consistente, sunt de părere social democrații ialomițeni.
Crescătorii de animale și agricultorii care au participat la grupul de lucru au adus în atenția reprezențanților Organizației Județene Ialomița a Partidului Social Democrat problemele cu care aceștia se confruntă.
Fermierii pot accesa proiecte cu finanțare europeană prin intermediul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Ialomița.
Pentru a fi o forță, fermierii trebuie să se asocieze. Asocierea reprezintă cheia succesului.
Următoarea acțiune a Organizației Județene Ialomița a Partidului Social Democrat va avea loc, luni, 22 februarie, de la ora 17:30 la Sala multifuncțională ”Luceafărul” din orașul Țăndărei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.