VIDEO: Măsuri sporite de securitate pentru prevenirea pestei porcine africane. 16 focare în 7 localități din județul Ialomița


16 focare de pestă porcină în 7 localități! Este bilanțul cumplitei epidemii care a cuprins județul Ialomița. În comuna Gura Ialomiței au fost confirmate 7 focare de pestă porcină. Echipe de la DSVSA Ialomița sunt în continuare pe teren pentru intervenţie, eutanasiere și dezinfecţie. După ce, săptămâna trecută, autorităţile au decis eutanasierea porcilor din mai multe localități ale judeţului, oamenii au început să îşi sacrifice animalele şi să îşi ascundă carnea în frigidere. Porcii mor de la o zi la alta, iar autoritățile încearcă acum să restricționeze circulația persoanelor, a animalelor, a produselor și mijloacelor de transport. La intrarea în localitățile unde au fost confirmate focare de pestă porcină africană, au fost instituite filtre de control și dezinfecție. Polițiștii opresc conducătorii auto pentru verificare și pentru a-i preveni cu privire la virusul care amenință întregul județ.
În continuare, oamenii sunt disperați. Mulți dintre ei așteptau Crăciunul să își vândă porcii, animalele care le asigurau existența.
Unii dintre ei se gândesc că își vor putea cumpăra alți porci cu banii pe care îi primesc drept despăgubiri.
Reprezentanții DSVSA Ialomița au dispus verificarea fondurilor de vânătoare pentru identificarea porcilor mistreți morți și aplicarea unor măsuri imediate pentru a fi redus la minim riscul difuzării virusului de pe teritoriul fondului de vânătoare în zone învecinate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.