Deputatul Andrei Pop: Rectificarea bugetară este pozitivă

În ciuda criticilor inutile ale unei opoziții mai degrabă virtuale (vă mai amintiți când acuza că nu vor fi bani de salarii și pensii? + 852,1 mil. bugetul de pensii), a vulgarităților care nu se resimt în buzunarul cetățeanului și nici în bunăstarea generală a societății românești (tot înjurând a câștigat opoziția și alegerile din decembrie 2016), Guvernul a anunțat:

• rectificare pozitivă, +5990 mil;
• venituri mult mai mari decât la rectificarea din 2017;
• un deficit în limitele asumate la nivel european;
• și un PIB mai mare decât estimarea inițială.

Nu este oare acesta scopul unei guvernări? Să arate că, în ciuda imperfecțiunilor, pe care, sigur, nimeni nu le poate nega, direcția este bună? Că se schimbă în bine societatea românească? Eu cred că da. Alții cred că vulgaritatea este soluția. Eu cred că nu.

În fine, salut toate programele care vor sprijini mediul de afaceri și mai ales IMM-urile. Companiile vor primi ajutor de stat pentru investiții mai mari de 3 milioane de euro. Programul „Investește în tine“ va ajuta piața muncii. Va fi alocată finanțare pentru 10.000 de firme prin Start Up Nation.

Mediul de afaceri are un partener în guvernarea PSD.

Întreaga prezentare a rectificării bugetare o regăsiți aici: http://gov.ro/fisiere/stiri_fisiere/Rectificare_bugetara.pdf

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.