VIDEO: Expoziție de tehnică militară americană la Slobozia


Americanii au ocupat Slobozia! Tehnica militară americană, alături de cea din România, a fost expusă în Piața Unirii, unde a fost aglomerație mare. Copiii s-au distrat copios și au testat tot ce au putut: arme, tunuri și utilaje speciale. Nici maturii nu s-au dat într-o parte. Evenimentul este parte din exercițiul multinațional Saber Guardian 2017, planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa, fiind organizat anual începând cu anul 2013 până în prezent, prin rotație, pe teritoriile naționale ale Ungariei, României și Bulgariei. Militarii Brigăzii 2 Vânători de Munte au organizat un marș tactic împreună cu militarii americani în cadrul acestui exercițiu pentru creșterea securității în zona Mării Negre și a colaborării între militarii americani și români.
Printre militari, s-au aflat și femei soldat, care au afirmat că prin participarea la misiuni în teatrele de operațiuni se simt că ajută oamenii în fiecare zi.
Militarii americani s-au declarat încântați de publicul de la Slobozia. S-au pozat și au stat de vorba cu slobozenii, au făcut demonstrații și au dat detalii despre exercițiile NATO și SUA în România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.