VIDEO: Consiliul Județean Ialomița accesează fonduri europene pentru restaurarea și reabilitarea monumentelor istorice și de arhitectură


Consilierii județeni au fost convocați în ședință extraordinară pentru adoptarea unor proiecte de hotărâre privind restaurarea și punerea în valoare a unor monumente istorice și de arhitectură importante din județ. Cele șase proiecte pentru realizarea obiectivelor de investiții ”Restaurarea și conservarea Biserica de lemn Sf. Nicolae”, ”Reabilitarea și punerea în valoare a monumentului istoric Orașul de Floci”, ”Reabilitarea monumentului istoric și de arhitectură Conacul Bolomey” de la Cosâmbești vor fi finanțate din bani europeni disponibili în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Proiectele au fost adoptate cu 20 de voturi pentru și 9 voturi împotrivă sau abținere din partea consilierilor liberali care au considerat că proiectele de investiții în cultură nu sunt prioritare pentru județ.
Conducerea Consiliului Județean Ialomița consideră o prioritate dezvoltarea județului prin accesarea fondurilor europene, valorificând orice linie de finanțare de îndată ce aceasta devine disponibilă în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.