Conducerea SJU Slobozia caută soluții pentru a evita blocarea activității în urma unei sentințe definitive într-un dosar de malpraxis


Conducerea Spitalului Județean de Urgență Slobozia caută soluții pentru a evita blocarea activității, în urma unei hotărâri definitive a instanței în cazul unei fetițe a căror părinți i-au acuzat pe medici că le-au nenorocit copilul, la naştere. Cea mai mare unitate medicală din județ trebuie să plătească despăgubiri în cuantum de 500 000 de euro în solidar cu doctorul Valentina Dinu, acuzat de malpraxis. Cazul datează din anul 2009, atunci când Raisa Uzea s-a născut la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, fiind asistată la naștere de medicul Valentina Dinu. Fetița a rămas minute bune fără oxigen, din cauză că avea cordonul ombilical în jurul gâtului, ceea ce i-a cauzat mari probleme de sănătate. În cadrul unei conferințe de presă, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Slobozia a afirmat că deși unitatea medicală are o asigurare în sumă de 500 000 de euro, asiguratorul este în faliment, iar soluția ar fi eșalonarea sumei pe care spitalul o are de achitat.
Mariana Iancu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Slobozia își dorește să aducă unitatea medicală într-o stare de normalitate.
În spațiul unde funcționează la acest moment cabinetul de stomatologie, în regim de urgență, acolo unde adresabilitatea este de 3 pacienți pe zi, se va muta laboratorul de recoltări. Tot acolo, actualul manager al Spitalului Județean de Urgență Slobozia își dorește să dezvolte o secție de îngrijiri la domiciliu.
La acest moment, Spitalul Județean de Urgență Slobozia are nevoie de 28 de medici pentru a-și desfășura în condiții normale activitatea. La concurs s-au înscris medici tineri, pe secțiile unde deja există deficit.
Spitalul Județean de Urgență Slobozia beneficiază de sprijin financiar din partea Consiliului Județean Ialomița. Investițiile care vor fi finanțate vizează construirea unui bloc operator și modernizarea și dotarea incintei clădirii Spitalului Județean de Urgență Slobozia.
Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia au făcut eforturi supraomenești pentru salvarea unor bebeluși intoxicați cu  cu nitriți de la fântână. Aceștia au fost aduși la spital în comă profundă de mama care prezenta probleme psihice, iar analizele gemenilor au fost de-a dreptul șocante. Micuții sunt în viață acum datorită medicilor de la Slobozia.
Conducerea Spitalului Județean de Urgență Slobozia își propune modernizarea serviciilor medicale pentru ca pacienții să nu mai fie nevoiți să apeleze la spitalele din București sau la clinicile private.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.