VIDEO: Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia


Ministrul Sănătății s-a aflat în vizită de lucru la Spitalul Județean de Urgență Slobozia! Sorina Pintea a analizat indicatorii de performanță ai managementului celei mai mari unități spitalicești din județul Ialomița. Ministrul Sănătății a afirmat în cadrul unei conferințe de presă că spitalul a făcut un progres, dar cu toate acestea mai sunt și probleme care necesită soluții. Este nevoie de medici, mai ales că 15 cadre medicale din cele 78 existente sunt pensionare. De asemenea, sunt necesare echipamente medicale pentru creșterea calității actului medical.
Conducerea Consiliului Județean Ialomița consideră investițiile în sănătate o prioritate. Dovada o reprezintă proiectele depuse pentru modernizarea infrastructurii de sănătate. Au fost semnate contractele de finanțare pentru construirea unui bloc operator nou și modernizarea incintei Spitalului Județean de Urgență Slobozia, proiecte finanțate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală. Alte două proiecte vor fi finanțate din bani europeni. Este vorba despre extinderea Unității de Primire Urgențe și modernizarea ambulatoriului.
Cea mai mare problemă a Spitalului Județean de Urgență Slobozia este lipsa personalului. Spitalul resimte lipsa medicilor, iar pe secții ca neonatologie, pediatrie, cardiologie își desfășoară activitatea medici pensionari. Mai sunt necesari 32 de medici pe toate specialitățile.
Consiliul Județean a încercat să găsească soluții pentru atragerea medicilor la Spitalul din Slobozia. Încă de anul trecut, medicilor noi care au un venit sub 5000 de lei li s-au acordat indemnizații în cuantum de 3000 de lei. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a mai spus că trebuie modificată legea rezidențiatului pentru acoperirea deficitului de medici.
Ministrul Sănătății a discutat și cu medicii de la Slobozia și a promis soluții pentru problemele ridicate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.