VIDEO: Reacția primarului Stoica la decizia de condamnare

primaria-slobozia-stoicaPrimarul Municipiului Slobozia, Alexandru Stoica a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul Art Oil. Sentinţa a fost pronunţată de Judecătoria Slobozia, după ce în luna mai a acestui an, edilul municipiului reşedinţă de judeţ a fost trimis în judecată de procurorii ialomiţeni pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual şi instigare la fals intelectual. În atenţia anchetatorilor au intrat şi alţi trei funcţionari publici. Este vorba despre Costea Agripina Gabriela, secretar al Primăriei municipiului Slobozia, Marian George Corneliu, șeful Serviciului Urbanism şi Esterka (Aionesei) Aurelia Anica, arhitect șef al municipiului Slobozia. Cei patru au atestat în mod necorespunzător adevărului existența tuturor acordurilor și avizelor necesare emiterii unei autorizații ce avea ca obiect construirea unei stații de carburant la intrare în municipiul Slobozia, inculpații Costea Agripina Gabriela, Marian George Corneliu și Esterka (Aionesei) Aurelia Anica acționând la instigarea inculpatului Stoica Alexandru, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

În urma pronunţării sentinţei penale nr. 927/2015 din 16.12.2015 în dosarul nr. 4592/32/2015 emisă de Judecătoria Slobozia în care este inculpat primarul municipiului Slobozia, domnul Stoica Alexandru, Primăria Municipiului Slobozia face următoarele precizări:
În conformitate cu prevederile art. 69, alin 2, din Legea 215/2001 privind Administraţia Publică Locală, cu modificările şi completările ulterioare, coroborat cu art. 15, alin. 2, lit. e, din Legea 393/2004 privind Statutul Aleşilor Locali, calitatea de primar încetează de drept urmare condamnării prin Hotărâre Judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate.
În acest context, domnul Stoica Alexandru va continua să-şi exercite funcţia de primar al Municipiului Slobozia până la pronunţarea unei Hortărâri Judecătoreşti definitive .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.