Condamnat definitiv pentru dare de mită

Curtea de Apel București a respins, la data de 05.04.2018, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul NICOLAU MARIAN-GABRIEL împotriva sentinței penale pronunțată de Tribunalul Ialomița, condamnându-l pe acesta la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.
Hotărârea este definitivă.
În fapt, la data de 13.09.2017, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Ialomița, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, au finalizat cercetările, iar procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a inculpatului NICOLAU MARIAN-GABRIEL, recidivist, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.
Dosarul penal a fost constituit la data de 26.07.2017, când ofițerii de poliție judiciară din cadrul S.J.A. Ialomița au înregistrat denunțul șefului unui Post de Poliție din cadrul I.P.J. Ialomița cu privire la faptul că, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, l-a oprit în trafic pe NICOLAU MARIAN-GABRIEL, iar cu ocazia verificărilor efectuate a constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
În acest context, inculpatul i-a promis polițistului că îi va remite suma de 500 euro pentru ca acesta să nu-i întocmească dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, fără a poseda permis de conducere, inculpatul fiind în stare de recidivă pentru o condamnare anterioară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.