VIDEO: Ialomiţa găzduieşte competiţia naţională „Şcoala europeană”

Ialomiţa este până pe data de 9 aprilie gazda competiţiei naţionale pentru obţinerea certificatului „Şcoala europeană”! Competiţia este adresată unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programe europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Unităţile şcolare vor fi evaluate de inspectori din întreaga ţară pe baza unor criterii clare, care reflectă impactul activităţilor derulate în cadrul proiectelor europene asupra culturii organizaţionale a şcolilor. Deschiderea oficială a concursului a avut loc în prezenţa autorităţilor publice judeţene, care susţin dezvoltarea actului educaţional din judeţ.

Competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoala europeană” a fost lansată în anul 2004. Peste 1400 de unităţi de învăţământ au fost incluse în acest proiect la nivel naţional.

Pentru că şcoala reprezintă un factor de coeziune în Europa, este nevoie de împărtăşirea valorilor comune europene, de schimb de bune practici, de toleranţă şi de progres în educaţie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.