VIDEO: Alocări bugetare fără precedent din partea Primăriei Mun. Slobozia pentru modernizarea școlilor


Alocări bugetare fără precedent pentru modernizarea școlilor! Autoritățile din municipiul Slobozia și-au propus să elimine diferențele dintre unitățile școlare de la nivelul reședinței de județ și au alocat sume generoase pentru reabilitarea din temelii a școlilor. Este cazul Școlii Gimnaziale Bora. În această perioadă, se lucrează intens pentru schimbarea lambriurilor, s-a pus gresie, a fost înlocuit gardul, sălile sunt amenajate, iar totul este nou. Cei peste 200 de copii vor avea supriza de a păși la deschiderea noului an școlar într-o școală complet modernă. Pentru prima dată, Școala Gimnazială Bora a primit din partea Primăriei Municipiului Slobozia suma de 1 miliard 350 de milioane de lei pentru reabilitare.
Și grădinița cu program prelungit ”Dumbrava Minunată” din Slobozia este reabilitată în proporție de 90%. Este vorba de prima investiție de anvergură de la darea în folosință a unității de învățământ. Pentru că grădinița nu avea autorizație ISU, pereții de sticlă au fost înlocuiți cu pereți rezistenți la foc, s-au modernizat grupurile sanitare, pe holuri a fost montată gresie antiderapantă, s-a schimbat tâmplăria, s-a înlocuit parchetul, iar clădirea arată surprinzător. De altfel, un obiectiv important al echipei Primăriei Municipiului Slobozia este ca la 11 septembrie, toate unitățile de învățământ să aibă autorizație de funcționare.
Primarul Municipiului Slobozia își propune atragerea de noi fonduri pentru modernizarea școlilor, iar un pas important este o nouă abordare în educație, prin tehnologizarea școlilor, implementarea unor soluții inteligente care să facă procesul instructiv-educativ atractiv pentru copii.
Deja, edilul municipiului Slobozia a primit în mediul online sugestii de la copii pentru proiecte de tehnologizare în școli.
Prin grija autorităților locale care au răspuns pozitiv tuturor solicitărilor directorilor de școli, copiii din municipiul Slobozia se vor întoarce la cursuri în școli moderne cu săli curate, încălzite și dotate cu toate materialele necesare desfășurării în cele mai bune condiții a procesului educativ.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.