VIDEO: Singurul campus școlar din Ialomița, finalizat cu bani europeni, inaugurat la Fetești


Cea mai importantă investiție în educație din Ialomița a fost inaugurată la Fetești! Autoritățile locale au finalizat campusul școlar al Liceului Teoretic ”Carol I”. Obiectivul a fost implementat cu mari eforturi, după ce în anul 2009, investiția începută de Ministerul Educației Naționale a fost abandonată. În anul 2014, Primăria a obţinut finanţare nerambursabilă în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte deschis pe Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. În contextul în care în municipiul Fetești, există 3 unități școlare cu învățământ liceal unde învață 2400 de elevi, iar din aceștia 30 la sută sunt navetiști, investiția este mai mult decât utilă. Campusul școlar ultra-modern este prevăzut cu 10 săli de clasă şi laboratoare, o cantină, o sală de conferinţe, o sală de sport, un internat, precum şi un bloc de garsoniere pentru profesori.
La evenimentul de lansare au luat parte autorități județene, precum și reprezentanți ai Parlamentului României. Aceștia au prezentat proiectul de la Fetești ca un model de bune practici, fiind necesară multiplicarea sa la nivel de județ.
Valoarea investiţiei a fost estimată la peste 28 de milioane de lei din care aproape 27 de milioane reprezintă finanţare europeană nerambursabilă şi contribuţia de la bugetul de stat. La nivelul județului Ialomița, alte trei campusuri școlare ar fi trebuit finalizate. Proiectul de la Fetești este singurul implementat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.