VIDEO: Simpozionul național ”Împreună construim un nume” la Șc. Gimnazială ”Sf. Andrei” din Slobozia


Activitățile extrașcolare stimulează creativitatea, dezvoltă abilitățile sociale, făcând mai atractivă școala. ”Împreună construim un nume”, este tema unui simpozion național, găzduit de Școala Gimnazială ”Sfântul Andrei” din Slobozia. În cadrul simpozionului s-a prezentat un ghid de bune practici cu lucrări științifico-aplicative din cadrul săptămânii ”Școala Altfel”. Unități școlare din județ și din țară au inserat în acest ghid cele mai reușite activități extracurriculare, cu scopul a le îmbunătăți și folosi la crearea acțiunilor viitoare. Implicarea profesorilor, a elevilor, dar și a părinților a făcut ca activitățile formale să se îmbine cu cele informale într-un cadru altfel, toate acestea având ca scop final îmbunătățirea calității procesului de învățământ.
”Școala Altfel” a adus un plus de atractivitate și activității didactice de la Liceul Tehnologic Special ”Ion Teodorescu” din Slobozia. Copiii cu nevoi speciale au fost implicați în activități care au presupus formarea și dezvoltarea unor deprinderi practice de lucru în bucătărie. Acestea sunt menite să faciliteze integrarea lor în societate.
Săptămâna Altfel este una din activitățile cele mai îndrăgite de copii, iar acestea sunt apreciate și de părinți.
Prin organizarea acestui simpozion, aflat la prima ediție, Școala Gimnazială ”Sfântul Andrei” din Slobozia vine în sprijinul dascălilor interesați să promoveze acțiunile unității de învățământ prin prezentarea unui exemplu pozitiv într-o altfel de școală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.