VIDEO: Ședința ordinară a Consiliului Județean Ialomița – aprilie 2016


Consilierii judeţului Ialomiţa s-au reunit în şedinţa ordinară a administraţiei judeţene. Pe ordinea de zi au fost propuse 18 proiecte de hotărâre, precum proiectul privind aprobarea execuţiei bugetului general al judeţului Ialomiţa la trimestrul I al anului 2016, rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Județean de Urgență Slobozia, pe anul 2016 sau aprobarea acordării burselor de ajutor social elevilor care frecventează cursurile Liceului Tehnologic Special ” Ion Teodorescu” Slobozia, pentru semestrul II al anului școlar 2015 – 2016. La şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Ialomiţa a luat parte şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia care a prezentat date despre activitatea acestei entităţi şi informaţii cu privire la posibilitatea depunerii unor proiecte privind infrastructura de transport rutier, infrastructura educaţională, de sănătate pe Programul Operaţional Regional 2014-2020.
Cei 27 de consilieri judeţeni au aprobat şi proiectul privind alocarea sumei de 8 058 512 lei pentru reabilitarea DJ 102 H Miloşeşti-Reviga.
Proiectul privind aprobarea documentului strategic „Master Plan pentru Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în regiunea Constanţa- Ialomiţa” – forma revizuită, elaborat de operatorul regional Raja- Constanţa a ridicat multe discuţii în cadrul şedinţei ordinare. Deşi reprezentanţii Consiliului Judeţean au argumentat că fără un master plan revizuit, unităţile administrativ-teritoriale nu pot accesa fonduri europene pentru proiecte de infrastructură edilitară, proiectul nu a trecut de votul consilierilor.
Următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Ialomiţa va avea loc la sfârşitul lunii viitoare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.