VIDEO: Recoltarea orzului începe cu producții promițătoare


Fermierii din județul Ialomița au început campania de recoltare la orz! Pe cele 2000 de hectare de orz ale grupului de firme AGROFAM, combinele au intrat în lanurile bogate și recoltează. Orzul ocupă un loc important în structura de culturi a AGROFAM Holding Fetești, pentru că se adaptează foarte bine condițiilor din structurile îndiguite. Dr. ing. Ștefan Poienaru, managerul AGROFAM, estimează o producție de 6 tone la hectar în acest an agricol. În fermă a mizat pe soiuri românești, iar recoltatul la umiditate de 17% este indicat pentru a se evita pierderi.
Verificarea calității orzului se face prin analize de laborator. Deși culturile sunt foarte bune, prețul la vânzare este însă descurajant.
În general, fermierii mici și mijlocii preferă să-și vândă imediat recolta, pentru a-și achita inputurile achiziționate. Un instrument foarte bun pentru a evita această situație este reintroducerea certificatelor de depozit.
O agricultură performantă nu se poate face fără utilaje moderne. La AGROFAM Holding Fetești, se fac investiții periodic în parcul de utilaje agricole.
Pentru dr. ing. Ștefan Poienaru, managerul AGROFAM Fetești, agricultura este o activitate vie, cea care îl motivează în ciuda vremii și a vremurilor, iar experiența de 50 de ani în acest sector contribuie în mod esențial la practicarea unei agriculturi performante.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.