VIDEO: Promenada inimilor, o acțiune de succes a Clubului Rotary Slobozia


Mersul pe jos face inima sănătoasă! În contextul în care mortalitatea prin boli cardiovasculare plasează România pe locul doi în comunitatea europeană, Clubul Rotary Slobozia, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Ialomița, a organizat cea de-a patra ediție a Promenadei inimilor, o acțiune menită să încurajeze cetățenii de toate vârstele să facă mișcare. Majoritatea patologiilor cardiovasculare sunt generate de factori care pot fi controlaţi, trataţi sau modificaţi, iar mişcarea zilnică este esenţială pentru un mod de viaţă sănătos. Pentru că prevenție este mult mai importantă decât tratarea, Clubul Rotary i-a invitat pe slobozeni la o plimbare pe un traseu de 3 km, la finalul căreia, cei care s-au alăturat acestui demers constructiv au putut să își măsoare tensiunea arterială sau să beneficieze de un masaj terapeutic într-un spațiu special amenajat.
Medicii care au sprijinit acțiunea inițiată de Clubul Rotary Slobozia au oferit și câteva sfaturi importante pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.
Mișcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viată, iar sportul aduce multiple beneficii. Ca atare, invitații la eveniment au asistat la o demonstrație spectaculoasă de kangoo jumps, susținută de instructorul internațional, Lucica Bordei.
O stare de bine fizic ne ajută să ne bucurăm de tot ce are viața de oferit. Tineri și vârstnici, participanți la Promenada inimilor, au înțeles că mișcarea este cel mai la îndemână obicei pentru o inimă și un organism sănătoase.
Organizatorii au încheiat evenimentul cu o tombolă pentru a răsplăti implicarea și participarea cetățenilor care au răspuns afirmativ invitației de a face mișcare în aer liber.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.