VIDEO: Proiecte în dezbaterea Consiliului Județean Ialomița


Proiectele ședinței Consiliului Județean Ialomița au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă de conducerea instituției. În atenția consilierilor județeni sunt 20 de proiecte de hotărâre. Printre altele, se propune rectificarea bugetului general al județului pe anul 2017, prin alocarea unor sume pentru organizarea Festivalului-concurs național de interpretare a muzicii ușoare românești ,,Trofeul Tinereții“ de la Amara sau pentru înființarea societății SC Infrastructură Drumuri și Poduri în parteneriat cu Primăria Municipiului Slobozia.
În ședința ordinară a lunii iulie se va discuta și proiectul privind stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Ialomița și din serviciile publice din subordine, ca urmare a intrării în vigoare a legii salarizării.
Alte proiecte privesc aprobarea cofinanțărilor pentru modernizarea unor drumuri județene sau a podului peste Râul Prahova la Dridu.
Cel mai mare succes al județului Ialomița și o premieră în același timp o reprezintă alocarea financiară pe programul Național de Dezvoltare Locală II. Ialomița a primit de la Guvernul României suma de aproximativ 170 de milioane de euro pentru cele 129 de proiecte depuse de toate unitățile administrativ-teritoriale din județ. Această alocarea situează județul nostru pe locul 10 la nivel național.
Consiliul Județean Ialomița a depus șase proiecte în cadrul programul Național de Dezvoltare Locală.
Prezent la conferința de presă organizată lunar, vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, Ionel Gae a discutat despre programul național Cornul și Laptele. Se va semna un acord cadru pe o perioadă de patru ani, iar la acest moment sunt deja 8 ofertanți.
Epidemia de rujeolă îngrijorează și autoritățile din Ialomița. În cadrul conferinței de presă s-a semnalat și importanța adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea ratei de vaccinare a copiilor contra rujeolei, în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire a crescut extrem de mult la nivel național.
Ședința ordinară a Consiliului Județean Ialomița va avea loc în data de 31 iulie 2017, ora 14:00, la Centrul Cultural ”UNESCO” Ionel Perlea Ialomița.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.