VIDEO: Proiect de mare anvergură al Primăriei Traian – formarea profesională a cetățenilor, îmbunătățirea condițiilor de trai


Îmbunătățirea vieții locuitorilor din zonele rurale! Este scopul principal al singurului proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020 în regiunea Sud Muntenia, al cărui beneficiar este Primăria comunei Traian! Proiectul „Împreună inovăm – măsuri integrate de dezvoltare și incluziune socială în comuna Traian” presupunea finanțarea educației, a sănătății, iar cea mai importantă componentă este formarea profesională a 400 de cetățeni în profesii solicitate pe piața muncii. Cei 400 de cetățeni care vor participa la programe de perfecționare vor primi subvenții, iar după ce vor dobândi o calificare, vor fi integrați în câmpul muncii.
Un proiect similar a fost finalizat și de comuna Valea Ciorii.
Un alt obiectiv major al proiectului reprezintă dezvoltarea resurselor umane prin creșterea accesului la un sistem de educație de calitate. Se vor realiza investiții în infrastructura școlară, dar se va îmbunătăți și nivelul de competențe al elevilor. Peste 300 de copii, din care 187 romi, vor beneficia de activități educaționale suplimentare celor școlare prin programul „Școala după școală”, intervenții tip „Zone prioritare de educație”, activități extra-curriculare, programe de educație pentru sănătate și creșterea stimei de sine. Alte 88 de persoane vor finaliza 8 clase în cadrul programului „A doua șansă”.
Prin acest proiect, 22 de persoane din comuna Traian își pot dezvolta propriile afaceri. Finanțarea este de 25.000 euro/afacere.
La conferința de lansare a proiectului din comuna Traian, a participat și președintele Consiliului Județean Ialomița, care a felicitat autoritățile locale pentru curajul de a accesa fonduri europene.
În contextul în care grupurile din mediul rural se află în risc de sărăcie , proiectul care vizează formarea profesională de calitate, stimularea ocupării, cu precădere pentru tineri, reducerea sărăciei și a excluziunii sociale, facilitarea accesului la servicii sociale și de sănătate aduce multiple beneficii pentru îmbunătățirea condițiilor de trai. Valoarea acestui proiect este de aprox. 5 milioane de euro.

2 Comments

  1. Anonim

    28 septembrie 2017 at 21:16

    Primarul comunei Traian, un exemplu de urmat

  2. Anonim

    28 septembrie 2017 at 21:18

    Succes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.