VIDEO: Un proiect în valoare de 5 milioane de euro va transforma Valea Ciorii în eurocomună


Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială în rândul comunității din Valea Ciorii! Este obiectivul general al celui mai mare proiect din județul Ialomița, proiectul ”Eurocomuna – dezvoltare comunitară prin măsuri integrate în comuna Valea Ciorii”. Proiectul este structurat pe trei componente de bază: educație, ocupare, creșterea calității vieții. Concret, cetățenii vor fi sprijiniți să își găsească un loc de muncă, iar un alt deziderat este ca la nivelul comunei să fie atrași investitori din Italia, Germania, Spania. Lansarea proiectului a avut loc în prezența locuitorilor comunei, partenerilor și oficialităților locale și județene.
Pe partea de educație, prin implementarea acestui proiect se urmărește reducerea abandonului școlar, orientarea profesională a copiilor din clasele V-VIII, activități de tipul ”Școală după școală”, înființarea unei creșe, oferirea unei mase calde pentru preșcolari și alfabetizarea.
160 de persoane vor participa la activități de antreprenoriat. Se vor întocmi peste 40 de planuri de afaceri, iar cele mai viabile 17 afaceri vor fi selectate pentru a fi realizate.
La conferința de lansare a proiectului ”Eurocomuna – dezvoltare comunitară prin măsuri integrate în comuna Valea Ciorii” au participat reprezentanți ai administrației locale din comuna Traian, care au în implementare cel mai mare proiect din regiunea Sud Muntenia, precum și oficialități județene care și-au manifestat sprijinul în realizarea acestui proiect.
Valoarea acestui proiect este de 5 milioane de euro, cu o durată de implementare de 36 de luni.

2 Comments

  1. Elena Carnu

    22 septembrie 2017 at 07:31

    Asa sa fie sa dea Dumnezeu sa fim mandrii ca locuim in comuna.Sa nu ne mai ingropam in noroi,sa avem iluminat noaptea sa fie obligati cetateni sa si faca curatenie in jurul caselor in imprejurimi. Sa avem trotuare su strazi asfaltate. Sa va ajute Dumnezeu sa indepliniti toate ce va-ti propus.

  2. Anonim

    23 septembrie 2017 at 10:32

    Doamne ajuta poate vom reusi si sa nu ne mai lasam copiii sa muncim prin tari straine

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.