VIDEO: Prezentarea proiectelor de hotărâre propuse de Consiliul Județean Ialomița pentru ședința de început de an


Validarea mandatului de consilier județean al domnului Popa Marin, ales supleant pe lista electorală a Partidului Alianța Democraților și Liberalilor, organizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Județean Ialomița, modificarea componenței Autorității Teritoriale de Ordine Publică Ialomița, transmiterea în folosință gratuită a unui spațiu situat în incinta Centrului Cultral UNESCO Ionel Perlea în suprafață de 26,75 mp, Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Slobozia sunt câteva dintre proiectele de hotărâre ale lunii ianuarie, dezbătute de conducerea Consiliului Județean Ialomița în cadrul unei conferințe de presă.
Consilierii județeni vor aproba și documentația de avizare a lucrărilor de intervenție pentru restul de executat la obiectivul de investiții ”Pod peste râul Prahova la Dridu”. Pentru că cele două societăți care au efectuat inițial lucrările la pod au intrat în insolvență, Consiliul Județean Ialomița încearcă să găsească soluții pentru finalizarea acestei investiții. După aprobarea documentației urmează scoaterea la licitație a obiectivului cu o valoare totală de 8 852 220 de lei.
Președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru a discutat și despre modul în care autoritățile județene au trecut peste codul roșu și portocaliu de ninsori. Acesta a susținut că în atenția conducerii județului se află montarea de parazăpezi în zonele cu probleme la fiecare viscol, precum și dotarea cât mai multor localități cu utilaje de deszăpezit.
Au existat cazuri în care persoane cu probleme au refuzat să fie aduse din timp la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. De asemenea, pe timpul codului roșu de viscol, medicii de familie ar fi indicat să fie la cabinete pentru a acorda îngrijiri bolnavilor.
Prima ședință ordinară a Consiliului Județean Ialomița din acest an va avea loc pe 19 ianuarie, ora 14.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.