VIDEO: Pepenii de Gheorghe Doja, comercializați în marile magazine din țară și din străinătate


Pepenii de Gheorghe Doja au ajuns deja pe piață! Recolta este dulce și bogată. E forfotă mare pe câmp, lubenițele sunt coapte, iar în plină campanie de recoltare, tone de marfă pleacă spre vânzare. Cea mai mare cooperativă agricolă din Gheorghe Doja a cultivat în acest an 120 de hectare de pepeni din soiuri diferite: de la Celine, soiuri vărgate sau negre, pepene verde cu miez galben la soiuri speciale de pepene galben. Pepenii de Gheorghe Doja se deosebesc de restul lubenițelor de pe piață prin calitățile deosebite și dulceață.
Cea mai mare problemă cu care se confruntă producătorii o reprezintă prețul foarte mic la vânzare. Atât de mic încât este echivalentul prețului de cost al producției. Ion Florin, președintele Cooperativei Agricole Gheorghe Doja, susține că în acest an investiția este de aproximativ 20 000 de RON/ha, în contextul în care prețul de vânzare este de 30 de bani.
Producția Cooperativei Agricole Gheorghe Doja, merge către marii retaileri, iar din acest an și la export în țări precum: Cehia, Polonia, Ungaria.
Legea produselor românești în supermarketuri le pune bețe în roate producătorilor. Hipermarket-urile obțin de la aceștia cel mai mic preț, iar producătorii sunt nevoiți să vândă.
Cooperativa Agricole Gheorghe Doja a căutat în fiecare an să se dezvolte. Investițiile s-au canalizat și în zona spațiilor de depozitare. Membrii cooperativei au achiziționat depozitul de la intrarea din localitate cu o capacitate de 1800 de metri pătrați, prevăzut cu linii de spălare, ambalare și tot ce este necesar.
În ciuda anumitor probleme cauzate de piață și legislație, cei opt membrii ai cooperativei Agricole Gheorghe Doja au avut curajul să se asocieze și an de an să obțină profit, devenind cea mai importantă cooperativă din județul Ialomița.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.