VIDEO: Floarea-soarelui, o cultură profitabilă pentru agricultorul Marin Nedu! Producția, peste așteptări


Pe ogoarele din județ, combinele intră în lanurile de floarea-soarelui pentru recoltare! Campania de recoltare este la început, iar pe exploatația deținută de Marin Nedu, administratorul SC MIRACOM SRL Căzănești, se fac pregătiri pentru depozitarea producției de floarea-soarelui. Anul acesta, Marin Nedu a semănat floarea-soarelui pe o suprafață de 280 de hectare, iar producția estimată este de 3000-3500 de kg la hectar, o producție mult mai bună față de anul trecut. Pentru că la recoltare, prețul de vânzare este foarte mic, Marin Nedu a investit în spații de depozitare.
Lipsa precipitațiilor din lunile anterioare a afectat cultura de porumb care anul acesta a dus la o diminuare a producției cu 30 la sută.
În acest an, fermierii au avut de suferit din cauza întârzierii plăților pentru subvenții. Procedurile complicate și lipsa de interes generalizată îi fac pe fermieri să se simtă descurajați în activitatea lor.
În paralel cu recoltatul la porumb și floarea soarelui, Marin Nedu a demarat aratul şi semănatul culturilor de toamnă. Se înființează pentru început cultura de rapiță, urmând apoi culturile de orz, orzoiacă și grâu. Atuul agricultorului din Căzănești este stația de condiționat semințe. SC MIRACOM SRL, societatea administrată de Marin Nedu, produce semințe certificate la prețuri avantajoase pentru toți fermierii care doresc să facă o agricultură performantă.
Marin Nedu este deținătorul unei afaceri de anvergură în sectorul agricol ialomițean. Investițiile, munca neîntreruptă și experiența sa îl plasează printre fermierii care au făcut din agricultură un domeniu competitiv și performant.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.