VIDEO: Drumurile județene și sănătatea, finanțate cu prioritate de Consiliul Județean Ialomița


Dezvoltarea infrastructurii rutiere și modernizarea infrastructurii de sănătate ocupă un loc important în secțiunea de dezvoltare a proiectului bugetului județului Ialomița pentru anul 2018. Pentru reabilitarea a aproximativ 190 de km de drumuri județene au fost depuse 19 proiecte, iar investițiile în sănătate vor fi concretizate prin implementarea a 8 proiecte. Alți bani vor fi direcționați spre reabilitarea patrimoniului public și cultural, infrastructura de mediu. Președintele Consiliului Județean Ialomița a declarat în cadrul unei conferințe de presă în care au fost prezentate proiectele de hotărâre care vor fi dezbătute în ședința ordinară a lunii februarie că se va reuși o echilibrare a bugetului, deși anul acesta Consiliul Județean Ialomița a primit mai puțin cu 350 de miliarde de lei față de anul 2017.
În ședința de luna aceasta, consilierii județeni vor dezbate și aproba bugetul de venituri a Spitalului Județean de Urgență Slobozia în sumă de 26 490 mii lei, bugetul de venituri şi cheltuieli al S.C. Drumuri şi Poduri S.A. Ialomița, creșterea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Ialomița și din serviciile publice din subordine.
Obiectivul de investiţii „Modernizare și reabilitare drum județean DJ 102 H” se află în faza de aprobarea a documentației. Proiectul are o valoare de 23 milioane 290.091 lei cu TVA și este finanțat parțial prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
În cadrul aceleiași conferințe de presă, Președintele Consiliului Județean Ialomița a anunțat că s-a emis ordinul de începere a lucrărilor la podul de la Dridu, iar constructorul dă asigurări că investiția va fi finalizată în acest an.
Consiliul Județean Ialomița se convoacă în şedinţă ordinară în data de 19.02.2018, ora 14.00 în sala de şedinţe a Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea” Ialomiţa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.