VIDEO: Dezbatere pe tema programului de investiții în domeniul cultural și sportiv în Slobozia


Identificare soluțiilor pentru finanțarea și dezvoltarea activităților sportive și culturale …. a fost tema unei dezbateri organizate de Primăria Municipiului Slobozia pentru elaborarea unei strategii în aceste două domenii prioritare. La invitația autorităților locale, oamenii sportului și culturii, agenți economici și cetățeni, au făcut propuneri pentru demararea unor proiecte și investiții în aceste ramuri. Primăria Municipiului Slobozia intenționează să construiască o sală polivalentă cu 1200 de locuri, cu finanțare din partea Companiei Naționale de Investiții și asteaptă propuneri pentru alte investiții în cultură și sport.
Finanțarea echipei de fotbal AFC Unirea Slobozia și înființarea unei echipe de juniori pentru promovarea tinerelor talente și a celor care vor să își clădească o carieră în fotbal au fost două dintre cele mai importante puncte ale dezbaterii organizate de Primăria Municipiului Slobozia.
Autoritățile locale au propus ca echipa de handbal să treacă din subordinea Clubului Sportiv Municipal și să se constituie o nouă entitate, Handbal Club Municipiul Slobozia. Autoritățile vor să finanțeze și celelalte ramuri sportive, iar pentru echipa de handbal, o contribuție în acest sens o poate avea și Consiliul Județean Ialomița.
Cea mai importantă direcție pentru ca sportivii să aibă performanță este dezvoltarea bazei materiale sportive.
Consiliul Județean Ialomița și-a afirmat sprijinul pentru susținerea investițiilor în sport. Numai în acest an, 27 de echipe care au obținute rezultate remarcabile la concursurile sportive vor fi premiate de autoritățile județene.
Primăria Municipiului Slobozia așteaptă și alte propuneri cu privire la definitivarea strategiei în domeniul sportiv și cultural inclusiv în mediul online. Săptămâna viitoare, autoritățile locale vor organiza o dezbatere pe tema bugetului, cu accent pe stabilirea investițiilor pe anul 2017.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.