VIDEO: Întâlnire consultativă la Consiliul Județean Ialomița


Întâlnire consultativă la Consiliul Județean Ialomița! Foștii președinți, vicepreședinți și secretari ai Consiliului Județean Ialomița din perioada 1992-2016 au fost invitați de actuala conducere a instituției administrației publice județene la o întâlnire al cărei scop a fost oferirea de sugestii și soluții pentru alegerea viitoarelor priorități strategice pentru dezvoltarea județului, pornind de la marea experiență pe care foștii reprezentanți ai administrației județene o au. Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița le-a prezentat principalele investiții propuse pentru anul 2017, acestea concretizându-se în reabilitarea și modernizarea drumurilor județene, a infrastructurii sanitare, crearea performanței instituțiilor publice din subordinea celei mai importante autorități din județ, investiții în cultură, asistență socială. Pentru aceste investiții se pot folosi mai multe surse de finanțare: bugetul național, european, valorificarea parteneriatului public-privat.
Membrii consiliului consultativ al Consiliului Județean Ialomița, așa cum acesta a fost denumit, au adus în atenție necesitatea creării unor programe pentru tineret, a simplificării aspectelor procedurale și legislative, crearea de noi locuri de muncă.
Se impune mai mult ca oricând construirea unui pasaj la Drajna. Consiliul Județean Ialomița are deja elaborată o schiță în acest sens, însă este nevoie de un efort conjugat. Atât administrația din Călărași, cât și cea din Ialomița încearcă să găsească soluții. Finanțarea nu poate fi de la Consiliul Județean Ialomița, deoarece trecerea la nivel cu calea ferată nu se află în patrimoniul județului.
O altă propunere venită din partea consiliului consultativ vizează valorificarea terenurilor din zona Giurgeni unde sunt izvoare de apă termală. Acolo se pot construi sere și poate fi pus în valoare și parcul fotovoltaic din apropierea comunei Giurgeni.
Președintele Consiliul Județean Ialomița și-a propus ca aceste întâlniri să aibă loc periodic pentru că este importantă cunoașterea opiniilor seniorilor pentru făurirea unor lecții de bună practică administrativă și pentru implementarea unor proiecte în folosul cetățenilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.