VIDEO: Consiliul Județean Ialomița a achiziționat un vehicul cu șenile pentru intervenții în situații extreme


Intervențiile în situații limită vor fi mai eficiente, iar timpul mediu de intervenție se va scurta! În dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița a intrat un vehicul necesar pentru intervenții de natură specială, achiziționat de Consiliul Județean Ialomița din fonduri din bugetul propriu. Vehiculul cu șenile, tip UTV cu capacitate mărită de transport persoane va fi utilizat pentru salvarea oamenilor din zone afectate de inundaţii, înzăpeziri sau zone izolate inaccesibile celorlalte mijloace de transport din dotarea ISU. Cu ajutorul noii şenilate se pot transporta şase persoane (500 de kilograme) sau un pacient pe targă şi echipajul aferent. Vehiculul amfibie, prevăzut cu șenile, are un motor de 39 KW și a costat aproximativ 35 000 de euro.
Autosenilata pentru situații de urgență era cu atât mai necesară, cu cât în anii precedenți, de câte ori era nevoie se apela la alte județe pentru a interveni cu un astfel de echipament.
Autoritățile județene își propun ca în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița să intre și alte autospeciale, astfel încât salvatorii să ajungă în cel mai scurt timp la victime.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.