VIDEO: Pompierii au activat planul roșu de intervenție la Fetești


Municipiul Fetești a fost luat cu asalt de zeci de forţe şi mijloace de intervenţie în situaţii de urgenţă! Un grav accident de circulație a fost anunțat prin 112 în municipiul Fetești, la intersecția străzilor Bănățenilor și Jandarmeriei. În coliziune au fost implicate două autovehicule, în care s-au găsit 6 victime, iar pe carosabil se observa scurgeri de lichide combustibile. Rând pe rând, salvatorii au intervenit pentru a scoate victimele din autoturisme. Acestea au fost preluate şi duse pe tărgi într-o zonă sigură, unde le-au fost acordate primele îngrijiri medicale. A fost vorba doar despre un exercițiu cu activarea planului roșu de intervenție în cazul producerii unui accident rutier cu victime multiple. Exercițiul a fost organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Barbu Catargiu” al județului Ialomița.
O oră mai târziu, prin sistemul unic pentru apeluri de urgență 112 este primită o altă notificare, despre producerea unui incendiu în laboratorul de informatică al Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară Fetești, din care au rezultat 2 persoane intoxicate grav. Mai mult, doi salariați ai liceului au fost surprinși de prăbușirea unor elemente de construcție, sub care sunt blocați, prezentând leziuni corporale.
La acest exercițiu au luat parte toate structurile cu rol în gestionarea situațiilor de urgență de la nivel local, inclusiv autoritățile din municipiul Fetești. Cu ocazia exercițiului, s-a urmărit verificarea modului de aplicare a planului roșu de intervenție și a planurilor de cooperare dintre structurile implicate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.