VIDEO: Conducerea CJ Ialomița a prezentat în cadrul unei conferințe de presă proiectele ședinței ordinare a lunii octombrie


Prezentarea proiectelor de hotărâre care vor fi supuse dezbaterii publice în ședința ordinară a Consiliului Județean Ialomița pe luna octombrie a constituit subiectul unei conferințe de presă organizate de Consiliul Județean Ialomița. Unele dintre proiecte vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea DJ 201 care leagă comuna Buiești de Mărculești sau a DJ 102 H Colelia-Cocora. Președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru a precizat că pentru niciunul dintre drumurile prevăzute pentru reabilitare nu se depășesc standardele de cost prevăzute de legislația în vigoare.
Un alt subiect abordat în cadrul conferinței de presă a vizat rectificarea bugetului general al Consiliului Județean Ialomița pe anul 2016. Este vorba despre intervenții solicitate de instituții și direcții de specialitate sau de alocarea unor sume de bani către secțiunea de dezvoltare pentru a se acoperi necesitățile.
Pentru că la acest moment sunt în atribuire contractele de achiziții publice pentru achiziționarea unor echipamente medicale la Spitalul Județean de Urgență Slobozia cum ar fi sterilizator cu plasmă, computer tomograf, se propune aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al celei mai mari unități spitalicești din județ. Se aprobă valori estimate, urmând ca acestea să scadă în urma achizițiilor publice.
Consiliul Județean Ialomița va acorda premii de excelență pentru 141 de elevi care au obținut locul întâi sau medalii de aur la fazele județene ale olimpiadelor școlare, precum și pentru 132 de profesori îndrumători.
Un alt proiect se referă la acordarea unor burse de ajutor social elevilor Liceului Tehnologic Special ”Ion Teodorescu” din Slobozia, care provin din familii cu venituri scăzute.
Ședința ordinară a Consiliului Județean Ialomița va avea loc pe data de 20 octombrie 2016, la ora 14. Ședința este publică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.