VIDEO: Bugetul județului Ialomița și principalele investiții pe anul 2017


Bugetul propriu al judeţului Ialomița pentru anul 2017 însumează venituri totale de 170.140 mii lei. Bugetul este alcătuit din venituri și cheltuieli și cuprinde secțiunea de funcționare și dezvoltare. Pentru secțiunea de funcționare este prevăzută o sumă de 118.308 mii lei, iar pentru secțiunea de dezvoltare suma de 51.832 mii lei. Conducerea Consiliului Județean Ialomița a organizat o dezbatere publică pentru a prezenta principalele linii de finanțare și proiectele investiționale ale anului 2017. Numai pe Programul Național de Dezvoltare Locală, în acest an sunt incluse 18 obiective investiționale. Alocarea bugetară este una echilibrată, astfel încât să fie susținută activitatea tuturor instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Ialomița.
Principalele obiective de investiții vizează modernizarea infrastructurii de transport rutier, a infrastructurii de sănătate prin extinderea și dotarea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, reabilitatea ambulatoriului, construirea unui bloc operator, modernizarea și dotarea incintei clădirii Spitalului Județean de Urgență Slobozia sau amenajarea unui centru de îngrijiri paliative. De asemenea, medicii care vor veni să lucreze la Spitalul din Slobozia vor beneficia de stimulente, echivalentul a 2 salarii medii pe economie pentru susținerea cheltuielilor cu cazarea, transportul. Alte proiecte propuse de Consiliul Județean Ialomița pentru anul 2017 sunt pentru reabilitarea patrimoniului public și cultural al județului sau programe pentru dezvoltarea infrastructurii de mediu.
Consiliul Județean Ialomița își propune înființarea unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară care să ajute unitățile administrativ-teritoriale să acceseze proiecte cu finanțare europeană. De asemenea, vor fi finanțate 4 mari domenii importante – cultură și religie, recreere și sport, educație și protecția mediului. Alocarea pentru fiecare domeniu în parte este de 300 de mii de lei.
Pentru că bugetul s-a aflat în dezbatere publică, au fost primite și propuneri cu privire la proiectele prezentate.
Consiliul Județean Ialomița continuă și în acest an proiectul privind acordarea unor premii de excelență elevilor olimpici și profesorilor îndrumători prin dublarea sumelor pentru cei care au obținut performanțe.
Bugetul județului Ialomița urmează să fie aprobat în ședința ordinară din această lună.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.