VIDEO: Premierul României, la Slobozia


Premierul României, Sorin Grindeanu s-a aflat într-o vizită de lucru în municipiul Slobozia! Pe 15 martie debutează ”Luna plantării arborilor”, acțiune ce se desfășoară până pe data de 15 aprilie cu scopul de a conștientiza importanţa protejării pădurilor, a creșterii fondului forestier. Premierul României a fost însoțit de ministrul Apelor și Pădurilor, precum și de autorități locale și județene și a participat la o acțiune de împădurire a unui teren din apropierea municipiului Slobozia. Premierul și autoritățile locale au ajutat la plantarea puieților. Regenerarea pădurilor, conservarea şi protecţia acestora în scopul dezvoltării lor durabile sunt doar câteva dintre obiectivele Guvernului României pentru perioada următoare.
Ministerul Apelor și Pădurilor s-a angajat la măsuri concrete pentru stoparea defrișărilor ilegale de pădure.
Deţinătorii publici şi privaţi de terenuri agricole şi neagricole şi formelor asociative ale acestora pot beneficia de sprijin financiar pentru realizarea de perdele forestiere de protecţie. Ajutoarele pentru împădurire și crearea de suprafeţe împădurite se acordă în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2016-2020.
Premierul României i-a întâlnit spre finalul vizitei pe juniorii ecologiști, mai mulți prichindei de la Grădinița Junior din Slobozia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.