VIDEO: Atragerea fondurilor europene pentru îmbunătățirea serviciilor medicale

Sănătatea … un domeniu strategic care interesează administrația județeană! Candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, a consultat specialiștii din domeniu cu privire la problemele stringente ale sistemului medical. Primarul oraşului Amara, Victor Moraru, consideră că serviciile medicale trebuie îmbunătățite la nivelul județului, iar proiectele pot fi susținute prin programe județene sau europene. La dezbaterea organizată de coordonatorul grupului de lucru al PSD Ialomița au luat parte medici, lideri de sindicat, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate.
Sistemul de sănătate a cunoscut numeroase restructurări, iar cea mai gravă problemă o reprezintă lipsa medicilor la nivelul judeţului Ialomiţa. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, din 16 locuri vacante s-au înscris pentru concurs 4 medici. Mai este nevoie de aparatură şi de specialişti care să lucreze cu aparate performante. De asemenea, trebuie găsite resurse pentru susţinerea medicinei de familie. În Ialomiţa sunt 119 medici de familie, iar singurele localităţi în care nu există aceştia sunt comunele Sălcioara şi Ciocârlia.
Soluţia problemelor din sistemul medical o reprezintă accesarea fondurilor europene. Există numeroase măsuri prin care se pot obţine modernizare şi construcţia unor unităţi medicale, precum şi dotarea cu echipamente adecvate.
Dezbateri pe alte teme vor avea loc şi în perioada următoare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.