VIDEO: Activitate „Şcoala Altfel” la proiecte europene de succes


Elevii Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Slobozia au bifat o acţiune cu totul specială în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”. Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a organizat o vizită în teren la proiectele de succes din Ialomiţa implementate cu ajutorul fondurilor europene. Pentru elevii de liceu, această activitate are scopul de a le dezvolta spiritul antreprenorial, de a le oferi informaţii despre oportunităţile de finanţare prin PNDR, în ideea de a deveni beneficiari ai acestor fonduri. Primul proiect vizitat a fost o unitate de procesare a paielor în compost şi a ciupercilor în saramură, situată îm comuna Axintele. Investiţia a costat 8 milioane de euro, cea mai mare de la nivelul judeţului Ialomiţa, fabrica de compost fiind unică în România. Elevilor li s-au prezentat procesul tehnologic de producere a compostului şi modul în care produsul finit ajunge la beneficiar.
Investiţia a fost demarată în anul 2014 şi finalizată anul următor. Piaţa de desfacere este asigurată, vizate fiind zonele de sud, sud-est şi estul ţării. În viitor, conducerea unităţii intenţionează să livreze produsul finit şi în afara graniţelor ţării. La această fabrică muncesc 80 de persoane, peste 90 la sută din angajaţi fiind din zonă.
Elevii au asimilat rapid informaţiile prezentate de reprezentanţii companiei şi au experimentat o altfel de activitate.
Reprezentanţii Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale le-au prezentat copiilor alte două proiecte de succes din Ialomiţa: un centru de organizare de evenimente de la Manasia şi fabrica de hârtie igienică din comuna Perieţi.

1 Comment

  1. Chante Moistner

    3 iunie 2017 at 16:32

    Uite ca am ajuns pe acesta pagina despre VIDEO: Activitate Şcoala Altfel la proiecte europene de succes, cautand despre maramu.
    Acum trebuie sa recunosc ca faci treaba super. Iti recomand sa cunosti si site-ul http://cazare-maramures.net – o pagina despre judetul maramures. Mult succes!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.