VIDEO: A treia serie de elevi din Republica Moldova, în vizită în Ialomița

Zeci de basarabeni au fost întâmpinaţi cu brațele deschise de autoritățile locale și județene în cadrul unei acțiuni care urmărește cunoașterea locurilor, tradițiilor și realităților sociale din județul Ialomița. Cea de-a treia vizită a elevilor din Republica Moldova în Ialomița a fost posibilă grație implementării proiectului ”Cunoaște-ți țara”, proiect derulat în perioada mai-octombrie 2016 de Consiliul Județean Ialomița în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa, Direcţia Municipală de Cultură, Tineret şi Sport Slobozia, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Ialomiţa şi Platforma Unionistă Acţiunea 2012. Timp de trei zile, elevii vor vizita obiective turistice reprezentative pentru județ: Catedrala Înălțarea Domnului din Slobozia, Mănăstirea Sfinții Voievozi, Muzeul Național al Agriculturii și Muzeul Județean Ialomița.
Pentru a facilita atingerea idealului național de reîntregire, elevii basarabeni au făcut o înfrățire simbolică cu reprezentanții administrației locale și județene.
Scopul proiectului lansat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 vizează eliminarea stereotipurilor formate de propaganda antiromânească din ultimii ani și obținerea unei majorități unioniste în Republica Moldova în anul 2018.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.