Un medic, asistenți medicali și farmaciști au falsificat mii de rețete pentru medicamente compensate

reteta37.000 de lei, înscrisuri și calculatoare ridicate, șapte persoane conduse la audieri, în urma a șapte percheziții efectuate de polițiștii din Ialomița, la persoane bănuite de înșelăciune, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fraudă informatică, fals și complicitate la fals intelectual, uz de fals și complicitate la înșelăciune. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.
La data de 25 ianuarie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 7 percheziții, la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fraudă informatică, fals și complicitate la fals intelectual, uz de fals și complicitate la înșelăciune.
Perchezițiile au fost efectuate în orașul Țăndărei, comuna Mihail Kogălniceanu și în județul Constanța.
Din cercetări a reieșit că, șase dintre persoanele bănuite, în perioada 2010 – 2014 ar fi falsificat un număr de 4.508 rețete medicale, ce au fost decontate prin intermediul unei unități farmaceutice, cauzând un prejudiciu de 667.000 de lei.
De asemenea, în perioada 2013 – 2014, ar fi fost introduse în evidențe rețete falsificate, emise de un cabinet medical.
În cursul anului 2013, administratorul unei unități farmaceutice ar fi efectuat 10 transferuri bancare, în valoare de 80.000 de lei, bani proveniți în urma decontării unor rețete false, în scopul de a ascunde sau disimula originea ilicită a acestora.
În urma perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri, calculatoare și 37.000 de lei, în vederea administrării probatoriului în cauză.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița a înaintat propunerea de arestare preventivă față de un număr de 6 inculpați, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Ialomița.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.