PSD susține interesele cadrelor medii sanitare și personalului didactic

psdLuni, 1 noiembrie 2016, Camera Deputaților a dezbătut un proiect de lege conform căruia creditele de studii transferabile obținute în învățământul postliceal sanitar vor putea fi recunoscute în învățământul superior din domeniul medical. Parlamentarii PSD susțin această inițiativă legislativă și vor vota în favoarea adoptării ei.
Consider că adoptarea acestui proiect va constitui un pas înainte, deoarece se va
permite universităților să accepte echivalarea creditelor de studii, în baza autonomiei universitare. Proiectul de lege menționat este semnat de deputații și senatorii Partidului Social-Democrat și va primi votul final la începutul săptămânii viitoare.
Am cerut deputaților PSD să susțină acest proiect de lege, în Parlamentul României, în urma solicitărilor pe care le-am primit la biroul parlamentar din Slobozia, din partea unui grup de asistente medicale de la Spitalul de Urgență Slobozia.
După ce va fi aprobat de Camera Deputaților, proiectul de lege privind modificarea art.174, alin. 6 din Legea nr. 1/2011 a educației naționale (cu numărul Plx 347 / 2016) va fi transmis la Senatul României, care este Cameră decizională.
De asemenea, m-am implicat personal pentru a obține majorarea cu 15% a salariilor pentru personalul din sănătate și din învățământ, în urma unei serii de întâlniri cu liderii federațiilor și confederațiilor sindicale din aceste domenii de activitate.
Parlamentarii PSD sprijină, totodată, inițiativa legislativă prin care se va permite personalului didactic să se pensioneze la cerere, cu 3 ani înainte de limitele de vârstă prevăzute de legislația actuală, dacă au o vechime în învățământ de cel puțin 25 de ani, în cazul femeilor și de 30 ani, în cazul bărbaților. Și această inițiativă se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaților (cu numărul Plx 300 / 2016).

Apreciez că am arătat, din nou, că am ascultat solicitările cetățenilor din județul Ialomița și că acționez pentru protejarea intereselor ialomițenilor.

Deputat Marian Neacșu

Președinte PSD Ialomița

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.