VIDEO: Dezbaterea bugetului propriu al județului Ialomița

Un buget echilibrat care răspunde nevoilor județului … așa poate fi catalogat bugetul propriu al județului Ialomița pe anul 2016. Reprezentanții Consiliului Județean Ialomița au supus dezbaterii formula bugetară elaborată pentru anul în curs, suma totală de care dispune județul fiind de aproximativ 150 de milioane de lei, din care 105 milioane sunt alocate secțiunii de funcționare, iar alte 44 de milioane de lei celei de dezvoltare.
Veniturile proprii ale Consiliului Județean Ialomița au crescut în acest an cu 10 la sută, iar din cota parte din totalul impozitului pe venit colectat s-a estimat, de asemenea, o creștere de 8%. Pentru fondul de rezerva bugetară a fost alocată o sumă de 3 741 000 de lei.
Prioritatea numărul unu a Consiliului Județean Ialomița rămâne îmbunătățirea infrastructurii rutiere. Pentru perioada 2016-2020, obiectivul este de a moderniza 230 de km de drumuri. Din aceștia, 142 de km de drumuri județene vor fi reabilitați prin implementarea unor proiecte cu finanțare europeană.
Resurse financiare consistente sunt direcționate și pentru susținerea celei mai mari unități spitalicești din județ. Sunt în derulare două proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă pentru modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, modernizarea Ambulatoriului, celor patru ascensoare sau eficientizarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Slobozia.
Infrastructura de asistență socială cunoaște în 2016 o creștere cu 5 milioane de lei față de anul 2015.
Pentru că sala de spectacole a Consiliului Județean inaugurată în luna decembrie a anului trecut nu a primit avizul din partea ISU Ialomița, autoritățile județene au facut demersuri pentru obținerea documentelor necesare pentru utilizarea obiectivului de investiție.
Bugetul general al județului Ialomița urmează să fie adoptat în data de 27 ianuarie 2016.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.