VIDEO: Bolnavi transportați pentru dializă cu șenilata

Izolați din cauza căderilor masive de zăpada, trei pacienți care aveau nevoie de dializă și acuzau dureri abdominale au primit ajutor din partea pompierilor ialomițeni. Din cauza drumului devenit impracticabil în urma viscolului, pompierii ialomițeni au fost nevoiți să folosească o șenilată pentru a ajunge în localitatea Movila.
Primul apel prin 112 a fost primit de la un bărbat în vârstă de 70 de ani care nu a putut ajunge la centrul de dializă din municipiul Slobozia. Pompierii s-au deplasat până în localitatea Platonești cu o autospecială de transport victime multiple, iar următorii 9 km, până în localitatea Movila, au fost nevoiți să îi parcurgă cu o șenilată, primită de la ISU Harghita. În scurt timp, bărbatul a fost preluat și transportat până la autospeciala de transport victime multiple, iar ulterior a fost predat centrului de dializă.
O altă solicitare a fost primită de la o femeie în vârstă de 79 de ani, din aceeași localitate, care necesita dializă. Pompierii au reușit cu ajutorul șenilatei să ajungă în localitatea Movila, de unde au mai preluat și un bărbat, în vârstă de 37 de ani, care acuza dureri abdominale și vărsături. Aceștia au fost transportați până în localitatea Platonești, de unde au fost preluați de un echipaj SMURD și o autospecială a Serviciului de Ambulanță.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.