VIDEO: Ialomița sub asediul iernii! Toate drumurile și școlile închise

Vânt cu intensificări de 70-80 km/h, vizibilitate redusă, mașini blocate, circulație închisă … sunt urmările codului portocaliu instituit asupra județului Ialomița. Toate drumurile județene și naționale au fost închise, iar cursurile vor fi suspendate luni la toate școlile din județ.
De la primele ore ale dimineții, autoritățile județene s-au mobilizat pentru a ține sub control situația. La Comitetul pentru Situații de Urgență Ialomița, telefoanele au sunat necontenit. Prefectul județului a coordonat întreaga activitate. Fiecare caz a fost preluat și au fost mobilizate structurile de intervenție.
Două microbuze cu pasageri au rămas înzăpezite pe DJ 302 Drăgoești-Roșiori și DJ 213 Luciu-Gura Ialomiței. Mai multe localități din Ialomița au rămas fără energie electrică. Echipele ENEL acţionează pentru repunerea în funcţie a unor linii de medie tensiune afectate care alimentează cu energie electrică localităţile Bărcăneşti, Borăneşti, Coşereni, Bărbuleşti, Jilavele, Moldoveni, Adâncata, Fierbinţi, Dridu şi Maia.
În zona localității Gârbovi, o mașină abandonată pe câmp a fost izbită pe calea ferată de un tren. Din primele informații, nu există victime.
O gravidă în șase luni din orașul Țăndărei, care prezenta contracții puternice a fost preluată și transportată de urgență la spital. Toate cazurile medicale grave au fost soluționate, iar autoritățile susțin că au sub control situația.
Din cauza viscolului și a zăpezii abundente, polițiștii au închis temporar circulația pe toate drumurile județene din Ialomița. Filtre ale poliției rutiere au fost instituite pe segmentele de drum pentru a restricționa circulația. Cu toate acestea, au fost persoane care s-au aventurat la drum. Blocajele i-au nemulțumit pe oameni. Unii dintre ei trebuiau să ajungă la aeroport, alții aveau de transportat marfa. Este cazul unui șofer care trebuia să ajungă la București cu 60 de pachete pentru studenți.
Codul portocaliu de ninsori se menține până la ora 18. Începând cu această oră până luni, 12 județe printre care și Ialomița se vor afla sub cod galben de ninsori.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.