VIDEO Boboteaza la Fetești

Boboteaza a fost sărbătorită în municipiul Fetești. An de an, autoritățile locale organizează un impresionant concurs de cai pentru a menține tradiția. Înainte de toate, credincioșii asistă la slujba religioasă, iar preoții sfințesc apa spre a le oferi acestora Agheasma Mare, cu puteri deosebite, care vindecă trupul şi sufletul.
Punctul culminant al celei de-a 14-a ediție a manifestărilor prilejuite de Bobotează a fost pe stadionul municipal din Fetești unde zeci de atelaje hipo au defilat în fața publicului numeros. Exemplarele cabaline au impresionat prin ținută, frumusețe și au arătat conexiunea care există între ele și proprietarii lor. Aceștia au mânuit cu dibăcie caii și cele mai puternice perechi și-au adjudecat premiile.
Autoritățile locale din municipiul Fetești au considerat că această zi extrem de importantă pentru toți credincioșii trebuie sărbătorită ca atare. Ediția din acest an a fost un succes, de altfel remarcat și de autoritățile județene prezente la sărbătoarea Bobotezei la Fetești.
Cel mai așteptat moment a fost cel în care preotul aruncă în apa îngheţată o cruce, iar bărbaţii se aruncă dupa ea. Se spune că cel care o aduce înapoi la mal va avea noroc tot anul.
Botezul Mântuitorului Iisus este sărbătorit prin obiceiuri care au fost păstrate intacte în timp. Boboteaza este, simbolic şi o sărbătoare a purificării naturii de forţele răului, prin apa sfinţită. Boboteaza și Sfântul Ion marchează sfârșitul sărbătorilor de iarnă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.