VIDEO: Bilanț ISU Ialomița – numărul intervențiilor în creștere

Își riscă viața pentru a salva alte vieți, sunt oamenii neînfricați care luptă cu flăcările, cu forțele naturii, totul pentru a-și onora profesia. Pompierii ialomițeni au ajuns la ora bilanțului. Anul 2015 a constat în noi provocări și mii de misiuni de salvare. Serviciile profesioniste pentru situații de urgență au fost alertate la peste 7000 de situații de urgență, în medie 15 pe zi. Față de anul 2014, numărul situațiilore de urgență a crescut cu 27 la sută. Ponderea cea mai mare au avut-o intervențiile pentru asistența medicală de urgență asistate de SMURD, urmate de asistența persoanelor și misiunile de stingere a incendiilor. În prezența personalului, a autorităților județene și a altor instituții partenere, inspectorul șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență ”Barbu Catargiu” al județului Ialomița a prezentat câteva date din raportul de evaluare a activității pe anul 2015.
Autoritățile județene, implicate de asemenea în gestionarea situațiilor de urgență și asigurarea celor mai bune condiții pentru desfășurarea activității Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență ”Barbu Catargiu” al județului Ialomița au apreciat viteza de reacție rapidă a pompierilor la toate solicitările venite din partea populației.
Alături de pompierii ialomițeni s-au aflat și reperezentanții insitituțiilor cu care aceștia colaborează în prevenirea situațiilor de urgență și salvarea de vieți omenești.
Pentru anul 2016, conducerea ISU Ialomița și-a propus să continue activitățile de informare și educație preventivă a populației și cooperarea cu instituțiile locale pentru prevenirea situațiilor de urgență.
Potrivit unor studii efectuate de organizații profesionale, pompierii reprezintă gradul profesional care se bucură de cel mai mare nivel de încredere din partea populației din România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.