VIDEO: Ziua Pompierilor din România, sărbătorită de ISU Ialomița


Anual, pe 13 septembrie se sărbătorește Ziua Pompierilor din România în amintirea actului eroic al pompierilor militari, conduși de locotenentul Pavel Zăgănescu, care au purtat pe Dealul Spirii o crâncenă bătălie cu trupele otomane, venite să înăbuşe aspiraţiile de libertate, progres şi democraţie ale românilor. Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență ”Barbu Catargiu” al județului Ialomița a marcat cei 168 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, printr-o serie de manifestări, printre care și prezentarea tehnicii de intervenție din dotare prin acțiuni ”Porți Deschise” la toate subunitățile din județ.
Un moment cu o încărcătură emoțională puternică a fost organizarea unui ceremonial militar și religios și depuneri de coroane la mormântul Slt. (P.m) Gabriel Boitan din municipiul Fetești care și-a pierdut viața în timpul unei misiuni de salvare.
Pompierii au demonstrat de-a lungul timpului că sunt oameni de acţiune, curajoşi, hotărâţi, disciplinaţi, caracterizaţi prin simplitate şi modestie, dar în permanență dedicați misiunilor de salvare de bunuri și vieți omenești.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.