VIDEO: Premierul României, Dacian Cioloș, prezent în Fetești la deschiderea noului an școlar


Premieră în istoria Liceului Teoretic Carol I din Fetești! Prim-ministrul Dacian Cioloș a ales Ialomița pentru debutul de an școlar! Acesta a fost întâmpinat de primarul Mun. Fetești, Sorin Gafițoi, de vicepreședintele CJ Ialomița, Cătălin Grigore și de inspectorul general al învățământului ialomițean, Luminița Barcari. Premierul României i-a îndemnat pe elevi să se împlinească prin educație, să aibă încredere în forțele lor pentru că orice sacrificiu depus va fi mai târziu răsplătit.
Premierul României a prezentat la Fetești și câteva dintre noutățile anului școlar 2016-2017. Anul acesta a fost adoptat statutul elevului, iar bugetul alocat educației a fost suplimentat cu aproximativ un miliard de lei. De asemenea, a fost demarat un proiect care vizează atragerea profesorilor pentru catedrele din mediul rural, iar numirile de directori la unitățile de învățământ se vor face începând cu această toamnă pe bază de concurs.
Șeful Executivului a anunțat că se vor depune eforturi pentru reducerea decalajelor dintre școlile din mediul urban și cele din mediul rural și se vor lua măsuri pentru prevenirea abandonului școlar.
Prim-ministrul României a fost plăcut suprins de realizarea la Fetești a unui campus școlar cu bani europeni. Acesta a vizitat obiectivul și a pledat pentru investițiile în infrastructura educațională.
Pe 12 septembrie, s-a sunat clopoțelul în toate școlile din Ialomița! Anul școlar debutează cu noi provocări și schimbări, iar dezideratul este ca educația să aibă un viitor sigur.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.